sicer nisem imela namena objaviti tega kulinaričnega posta, ampak sem po včerajšnji debati s katjo in vanjo sklenila, da morda ni nič narobe s tem, če človek na svojem – sicer bolj oblikovalsko usmerjenem – blogu lastne kuharske modrosti deli s svetom :)

torej: za gobovo pico potrebuješ 300 g moke, pol zavojčka kvasa, ščepec soli, 1/2 dl olivnega olja, 2 srednje veliki čebuli, paket svežih šampinjonov in kos gauda sira.

najprej pripraviš testo: v skledo streseš moko, dodaš ščepec soli in kar z rokami malce premešaš. potem v 1 dl tople vode raztopiš kvas in vliješ v skledo z moko. začneš mesit. ko stvar postane nepojemljivo pocasta vse skupaj rešiš z dodajanjem olivnega olja ali kakšne žličke moke, dokler pod tvojimi prsti ne nastane mehka in svilnata kepa testa. ko te že bolijo roke, daš vzhajat na toplo za pol ure. sedaj je na vrsti gobji del. zrežeš čebulo, podušiš v veliki ponvi, dodaš oprane in zrezane šampinjone (pri rezanju tako velikih količin čebule priporočamv bližini robčke).vse skupaj pražiš, da gobe ‘skupi skočijo’ in na koncu malo posoliš, a pazi, da gobe ne spustijo vode! odstaviš. vzhajano testo razvaljaš, nanj razporediš zmes čebule in gob, vse skupaj potreseš z naribanim gauda sirom in daš v pečico na najvišjo temperaturo za cca 10 min. voila!

Advertisements